Eskişehir Çıkışlı Karadeniz Turu


Eskişehir Çıkışlı Karadeniz Turu
- - -

MAVİ & YEŞİL KARADENİZ & BATUM TURU

6 GECE 7 GÜN / 5 GECE OTEL KONAKLAMASI

YARIM PANSİYON 

Kredi Kartlarına  VADE FARKSIZ 3 - 6 TAKSİT!

Nakit Ödeme de %7 Ekstra İNDİRİM!


1. Gün: BULUŞMA VE HAREKET

Siz değerli misafirlerimizle saat 23:30'da  Espark Avm önünde buluşma ve hareket. 

2. Gün:ORDU - BOZTEPE - GİRESUN - GİRESUN KALESİ - GÜMÜŞHANE KARACA MAĞARASI - ZİGANA - HAMSİKÖY – MAÇKA
Sabah saatlerinde Ordu'ya varış. Boztepe'nin muhteşem manzarası eşliğinde (ekstra)  kahvaltımızı yapıyoruz. Kahvaltımız sonrası Boztepe’den Ordu ve Karadeniz’in muhteşem manzarasını seyrediyoruz. Teleferikle Boztepe’den indikten sonra sahil yolu boyunca hareket ederek panoramik olarak Giresun Kalesi’ni ve Karadeniz’in imara uygun tek adası olan Giresun Adasını'da fotoğraflayarak Harşit Vadisini takiben Torul üzerinden Karaca Mağarasına varıyoruz. Oluşum zenginliği bakımından dünyanın en güzel mağaralarından olan Karaca Mağarası’nın ziyareti sonrası öğle yemeğimizi(ekstra) almak için restaurantımıza hareket. Buradan Zigana Dağları’nın eteğindeki Hamsiköy’ de keyifli bir köy yürüyüşü yapıyoruz. Ardından akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz.

Sabah Kahvaltısı : Boztepe’de alınacak olup ekstradır.
Öğle Yemeği: Hamsiköy’de alınacaktır. Ekstradır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacaktır. Tur ücretine dahildir.

 3. Gün: MAÇKA - SÜMELA MANASTIRI - SÜRMENE - OF ÇAY FABRİKASI - UZUNGÖL - LUSTRA VE KARESTER YAYLASI - RİZE - PAZAR ARHAVİ - HOPA
Otelimizde alacağımız Sabah kahvaltısı ardından Maçka Altındere Milli Parkı’na varış. Sümela Manastırı’nın gezilmesi ve ziyaretimiz sonrası Of ilçesinden Uzungöl'e doğru hareket ediyor Kiremitli Köprü (Hapsiyaş)'yü gördükten sonra Uzungöl’e çıkıyoruz. Göl kenarındaki restoranımızda öğle yemeği. Göl etrafında yürüyüş ve serbest zaman imkanı. (Dileyen Msafirlerimiz ile ekstra) Yüksek Kaçkar Yaylaları turumuzu gerçekleştiriyoruz. Uzungöl’de gezimize minibüslerimize binerek devam ediyoruz. Yüksek Kaçkar Yaylaları programımız kapsamında, Karaster Lustra Yaylaönü Yaylalarını görmek üzere yola çıkıyoruz. (Ekstra)Yol güzergâhımız üzerinde birçok yayla daha görme şansınız olacaktır. Karaster Lustra Yaylaönü’nde vereceğimiz molalarda fotoğraflar çekebilir birçok güzelliği aynı anda görebilirsiniz. Havanın sisli olması durumunda se Demirkapı ve Haldizen Yayla gezileri gerçekleştirilecektir. Yüksek yayla gezilerimiz sonrasında Uzungöl’e geri dönüyoruz. Fabrikada çay üretimi hakkında bilgilendirme almak için Çay Fabrikası ziyareti. Pazar’da Kız Kule'sinin fotoğraflanması için kısa bir mola ve ardından  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Uzungöl’de restaurantımızda alınacaktır. (ekstradır)
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacaktır. Tur ücretine dahildir.


4. Gün:
SARP SINIR KAPISI - BATUM TURU - GONİO KALESİ - TİYATRO BİNASI - MEDEA HEYKELİ - BATUM LİMANI - MERYEM ANA KATEDRALİ - ORTA CAMİİ - HOPA- BORÇKA KARAGÖLErken kahvaltı sonrası Batum'a doğru yola çıkıyoruz. Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra bir tarafta deniz manzarasını diğer tarafta Andrew Heykeli'ni izleyerek ilerliyoruz. Yolumuz üzerinde Bayburt’tan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü'nü göreceğiz. Daha sonra ilk durağımız şehir merkezinden 9 km uzaklıkta bulunan, Dünya'nın el ile hazırlanmış ikinci büyük bahçesi olan tropik bitkileri ile ünlü Batum Botanik Bahçesi. Burada yarım saatlik bir yürüyüş yapıp birbirinden farklı bitki örtüsünün yer aldığı bahçeyi geziyoruz. Ardından tekrar şehir merkezine dönerek öğle yemeği molası vereceğiz. Menüde Gürcü yemeklerinden tatma olanağımız var. Yemekten sonra yürüyerek tarihi Meryem Ana Katedral Kilisesi'ni, tarihi Orta Cami, tiyatro binasını, Medea Heykeli'ni, Batum Limanı'nı ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa meydanını göreceğiz. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra geri dönüş yolculuğumuz başlıyor. Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapıp otelden eşyalarımızı aldıktan sonra yeryüzünün cenneti Borçka Karagöl’e gitmek üzere yola koyuluyoruz. Hopa’dan geçip Borçka’ya ulaştığımızda Klaskur Deresi kenarında minibüslerimize transfer oluyoruz. (ekstra) Minibüsler ile ulaşacağımız Borçka Karagöl ise adeta cennetten bir köşe. Burada vereceğimiz serbest vakitte, göl kenarında dilediğiniz gibi gezinti yapıp, muhteşem doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Gezilerimizin ardından otelimize transfer. otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama Rize’deki otelimizde. Ayder Yaylası’na hareket. Sınır geçişleri yaya olarak yapılmaktadır. Yoğunluğa göre geçiş süresi 1-2 saat sürmektedir. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup, ücrete dahildir.Öğle Yemeği: Batum’da alınacak olup, ekstradır.Akşam Yemeği: Otelimizde alınacaktır, tur ücretine dahildir.

GÜRCİSTAN BATUMA GEÇİŞ HAKKINDA;
Türkiye ile Gürcistan devletleri arasında yapılan anlaşma gereği T.C vatandaşları Gürcistan'a T.C kimlik numarası bulunan YENİ TİP nüfus cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir.Ailesi ile birlikte (anne ve babanın aynı anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı konuklarımızın Gürcistan'a geçişleri için yanında olmayan anne veya babanın noterden onaylı muvafakatnamesi gerekmektedir. Bebekler ve çocuklar dahil kimliklerde fotoğraf olması zorunludur. Tura çıkmadan evvel lütfen nüfus idaresine başvurarak çocuklarınızın nüfus cüzdanlarını fotoğraflı hale getiriniz. Sınırdan geçiş;  yoğunluğa göre 1-2 saat sürmektedir. Sınır geçişi yaya olarak yapılmaktadır.Sınır geçişlerinde her yolcu yanında bulundurduğu eşyadan kendisi sorumludur. Bu nedenle oluşabilecek olumsuzluklardan acentemiz sorumlu tutulamaz. (Kullanılan raporlu ilaçlar varsa, raporun yanınızda bulunması gerekir, aksi halde kutu ilaç tasimak ve sınırdan gecirmek yasaktır.)

 


5. Gün:AYDER YAYLASI - LAZ KONAKLARI - PALOVİT ŞELALESİ - ZİLKALE - ŞENYUVA (ÇİNÇİVA) - ÇAMLIHEMŞİN - FIRTINA VADİSİ - RAFTİNG - KALEGON - GELİNTÜLÜ ŞELALESİSabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Fırtına Vadisine hareket. Dileyen misafirlerimiz Fırtına Deresinde RAFTING yapabilirler. 7`den 70`e herkesin rahatlıkla katılacağı bir parkurdur.7 km uzunluğundaki parkurda, 15`in üzerinde rapid bulunmakta ve katılımcıları muhteşem manzaralarla büyülemektedir. 6 kişilik botlar ile her botta bir adet profesyonel rafting rehberi mevcuttur. Botlarda can yeleği, kask, dizlik ve özel sigorta mevcuttur. Ekstra Kişi Başı: 90 TL


Detay: Misafirlerimiz son dönemin gözde aktivitelerinden Zipline yapabilirler. (Ekstra) 

Fırtına vadisi kenarındaki restaurantımızda Öğle yemeğimizi aldıktan sonra ülkemize Uluslararası Film Festivalinde "Altın Ayı" ödülünü getirmeyi başaran "BAL" filminin çekimlerinin gerçekleştirildiği Çamlıhemşin`e geliyor ve alternatif tur rotalarını değerlendiriyoruz.

Tur Seçeneği: Çat Vadisi, Çinçiva (Şenyuva) Köprüsü ve Köyü, Zilkale, Palovit Şelalesi Turu

Detay: Birçok diziye ve filme doğal set olan mekânlardaki gezimize Çamlıhemşin`de bizleri bekleyen minibüslerimizle başlıyoruz. Fırtına Vadisi içindeki önemli Vadilerden Çat Vadisine giriyoruz ve Ortan Köyünden geçerek "Sevdaluk" dizisinin çekimlerinin de gerçekleştiği eski ismi Çinçiva günümüzde Şenyuva olarak bilinen köye geldiğimizde bölgenin en eski ve kemer açıklığı en geniş olan Taş Köprüsünde fotoğraf molası veriyoruz. Ülkemizin en yaşlı konaklarını görerek yapacağımız yolculuğumuzun son durağı tarihi ticaret yolunu korumak için Vadiye en hâkim noktalardan birine kurulmuş olan Zil Kale`yi ziyaret oluyor. Kaçkarların gizli bahçesinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında Çamlıhemşin`e dönüyoruz Turumuz yaklaşık 2 saat sürecektir. Ekstra Kişi Başı: 50 TL

Alternatif turumuzun ardından Çamlıhemşin`den ayrılıyor ve 1350 metre yükseklikte çam ormanlarıyla kaplı yaylaların şahı Ayder Yaylası`na gitmek üzere yola çıkıyoruz. Aşağı ve Yukarı Ambarlığı, Şenlik Düzünü aracımızdan görerek Kalegon Düzünde Gelin Tülü Şelalesini fotoğraflamak ve muhteşem havayı solumak için aracımızdan iniyoruz. Ayder Yaylasında vereceğimiz serbest zamanda keyifli bir yürüyüş yapıp yöre insanlarıyla unutulmaz bir sohbet yapabilirsiniz. Ayder Yaylası`nda kendinizi bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz. Gezilerimiz sonrasında otelimize yerleşme. Dileyen misafirlerimiz Ayder Kaplıcalarından faydalanabilirler. ( Ekstra ) Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup, ücrete dahildir.
Öğle Yemeği: Fırtına vadisinde alınacaktır, ekstradır.Akşam Yemeği: Otelimizde alınacaktır, tur ücretine dahildir.

6. Gün RİZE - RİZE BEZİ - AKÇAABAT - SÜRMENE - TRABZON - AYASOFYA - ATATÜRK KÖŞKÜ - ORDU - FATSASabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Rize Şehir Merkezinde turumuzu panoramik olarak yapıyoruz. Ardından tarihin eski çağlarından beri Rize’de hanımların elleriyle dokuduğu, günümüzde modern üretime sahip Rize Bezi Atölyesinde ziyaret ediyoruz. Sonrasında Kuşbakışı seyredeceğimiz Rize Botanik Parkına veya Rize Kalesi’ne çıkıyoruz. Rize gezilerimiz tamamladıktan sonra Sürmene denince ilk akla gelen unsurlardan olan Sürmene Bıçağı için Sürmene Bıçak Atölyesine gidiyoruz. Sürmene Bıçağı hakkında da bilgilendikten ve alışverişimizi yaptıktan sonra, Türk Sivil Mimarisinin bölgedeki önemli örneklerinden olan Memiş ağa Konağı’nı geziyoruz ardından yöresel bal, peynir, tereyağı vb. yöresel doğal ürünlerin alışveriş için Lezzet Diyarı mağazamızda serbest zaman veriyoruz. Türk ve Rum mimarisinin bu ortak şaheserinde çekeceğimiz muhteşem fotoğrafların ardından Karadeniz’in en gelişmiş kent olan Trabzon’a varıyoruz. 13.yy da I. Manuel Komnenos zamanında yapılmış, 1572 yılında camiye çevrilmiş, 1964 tarihinde müzeye çevrilmiş Pontus Devletinin önemli eserlerinden bir olan Ayasofya Müzesi ve Atatürk köşkünü geziyoruz. Ardından, Trabzon merkezde küçük br gezinti yapıyoruz bu gezintide Trabzon’a has olan Telkâri Sanatının örneklerin görebileceğimiz ve satın alabileceğimiz Saray Gümüş Telkâri Atölyesi ve Mağazası gezintisinin ardından, Akçaabat’ta denize nazır restoranımızda öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrasında, yörenin bir diğer önemli ürünü olan fındığı tanımak ve alışverişin yapmak için Giresun’da Fındık Durağı mağazamıza gidiyoruz. Günün sonunda güzel bir yolculuğun ardından, otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Otelimizde alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Akçaabat’ta Restaurantımızda alınacaktır. Ekstradır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacaktır. Tur ücretine dahildir.

 

7. Gün: SAMSUN - TERME - ÜNYE - BANDIRMA - AMASYA - YEŞİLIRMAK - FERHAT İLE ŞİRİN SU KASRI - ÇORUMSabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Ordu’nun meşhur fındık ve mamülleri için alışveriş imkanı ardından Samsun’a hareket. Kurtuluş Mücadelesinin simgesi Samsun’a varış. İlk olarak Bandırma Vapuru'nu görüyoruz. Ardından Atatürk'ün Samsun'a geldiğinde kaldığı Mantika Palas'da açılan Gazi Müzesi ziyaretlerini de yaptıktan öğle yemeğimizde meşhur Samsun Pidesini tatma imkanı bulacağız.Ardından vereceğimiz serbest zaman sonrası Şehzadeler diyarı ve acık hava müzesi niteliğindeki Amasya'ya hareket. Amasya'ya varışımız sonrası Çakallar Tepesine çıkarak tüm şehri tek bir noktadan görme imkanımız olacaktır. Ardından II.Bayezid Külliyesi, Amasya şehir minyatürü ve Osmanlı döneminde akıl hastalarının müzik ile tedavi edildiği günümüzde ise müze olarak kullanılan Bimarhane, diğer adıyla Darüşşifa ziyaretleri sonrası, Yeşilırmak kenarına kurulu tarihi yalı boyu Amasya Evlerini de görüyoruz. Daha sonra Eskişehir'e hareket. Çorum’da vereceğimiz leblebi alışverişi molası ve gerekli molalarımız ile birlikte gece saatlerinde Eskişehir'e varış.

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde alınacak olup, ücrete dahildir.
Öğle Yemeği: Amasya’da alınacaktır, ekstradır.
Akşam Yemeği: Güzergah üzerinde alınacak olup ekstradır. 

 

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

  • Otellerde 5 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • Açık Büfe 5 Sabah Kahvaltısı
  • Açık Büfe veya Yöresel Yemeklerden Oluşan 5 Akşam Yemeği
  • Lüks Araçlar ile Ulaşım 
  • Milli Park Giriş Ücretleri
  • Batum Turu
  • Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri
  • Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


 ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Tüm Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • Yurtdışı çıkış harcı (50 TL)
  • Öğle yemeği (6)
  • Son gün öğle ve akşam yemekleri
  • Ordu Boztepe teleferik ücreti
  • Programda belirtilmeyen diğer hizmetler ve ekstra turlar
  • Tüm şahsi harcamalar

 

NOT 1 : Turlarımızda, tura kayıt yaptıran kişi sayısına göre, 17 kişilik rezervasyonlarda Lux Minibüsler, 27 kişilik rezervasyonlarda Lux Midibüsler ve 35 kişi ve üstü rezervasyonlarda ise Lux Otobüsler kullanılır.

NOT 2 : Turlarımızın yeterli sayıya ulaşamaması durumunda minimum 3 gün önceden katılımcılara haber verilir.

NOT 3 : Otellerden çıkış saati rehberimiz tarafından belirlenir. Rehber; İklim koşullarına, bölgedeki genel tur yoğunluklarına ve gerekli görüldüğü durumlara göre programda ve güzergahlarda değişiklik yapabilir.


Eskişehir Çıkışlı Karadeniz Turlarını İnternet Sitemizde Görüntilemek için Lütfen Linke Tıklayınız..





Türkiyenin Her Yerinden 
444 43 94


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eskişehir Çıkışlı Doğu Ekspresi ile Karadeniz Batum Turu